[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 2 - ( 12-1397 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 59-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و باکتریولوژیکی آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر گتاب
زهرا بابانژاد، عبدالایمان عموئی، فاطمه اصغرزاده، هاجر طبری نیا، حسین قلی نیا
دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده:   (46 مشاهده)
سابقه و هدف: ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی مبنای قضاوت قابل شرب بودن آن است. تغییرات نامطلوب کیفیت آب شرب می تواند سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند. هدف این مطالعه، بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و باکتریولوژیکی آب شرب شهر گتاب و مقایسه آن با استانداردهای ملی ایران می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی در سال 1396 در شهر گتاب انجام شد. براساس انتخاب نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تقریبا 10% از منازل و خانه ها، به عنوان جامعه مورد مطالعه انتخاب شد. بنابراین، تعداد تقریبی 15 نمونه آب شرب از محل های مصرف و منازل جمع آوری و جهت آنالیز به آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب دانشکده پیراپزشکی منتقل شد. جهت اندازه گیری پارامترهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و میکروبی از روش های استاندارد آب و فاضلاب (موسسه استاندارد ایران) استفاده گردید. یافته ها: میانگین میزان پارامترهای اندازه گیری شده به ترتیب کدورت (NTU 39/5) ، (41/7=PH) ، هدایت الکتریکی (744 میکروموس بر سانتیمتر)، کل جامدات محلول (2/517 میلی گرم در لیتر)، فلوئوراید( 48/0 میلی گرم در لیتر) ، نیتریت (027/0 میلی گرم در لیتر)، آهن( 74/0 میلی گرم در لیتر)، سولفات (745 میلی گرم در لیتر)، منگنز(17/0 میلی گرم در لیتر) و کلر باقیمانده(43/0 میلی گرم در لیتر) بدست آمد. همچنین در 06/0 درصد از نمونه ها، کلیفرم مدفوعی و در 6 درصد از آنها، شمارش بشقابی باکتری های هتروتروف مثبت بوده است. نتیجه گیری: کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر گتاب مناسب می باشد. زیادی میزان کدورت، آهن و سولفات در آب این شهر، ایجاد طعم، رنگ، بو و کدورت را در آب آشامیدنی سبب می شود.
واژه‌های کلیدی: آب آشامیدنی، پارامتر های فیزیکی، شیمیایی، میکروبی
متن کامل [PDF 1072 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت محیط
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۱/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babanejad Z, Amouei A, Asgharzadeh F, Tabarinia H, Gholinia H. Evaluation of Physical, Chemical and Bacteriological Quality of Drinking Water in Gatab Distribution Network. NHJ. 2019; 3 (2) :59-67
URL: http://nhj.mubabol.ac.ir/article-1-82-fa.html

بابانژاد زهرا، عموئی عبدالایمان، اصغرزاده فاطمه، طبری نیا هاجر، قلی نیا حسین. بررسی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و باکتریولوژیکی آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر گتاب . مجله نوین سلامت. 1397; 3 (2) :59-67

URL: http://nhj.mubabol.ac.ir/article-1-82-fa.html



دوره 3، شماره 2 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی نوین سلامت Novin Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3877